Σ. Κασσάρα «ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΣ - H παράσταση ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ
Παράσταση

Σ. Κασσάρα «ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΣ - H παράσταση ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ

Ο Σύνδέσμος "ΒΥROΝ" παρουσιάζει το έργο του Σαράντη Κασσάρα, βασισμένο στο βίβλίο της Ευαγγ.Αγγελ.Πεχλιβανίδου

Τιμές εισιτηρίων: 10€

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω καιρικών συνθηκών, η αποψινή παράσταση "ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΣ"  στο θέατρο βράχων Άννα Συνοδινού αναβάλλεται μέχρι να οριστεί εκ νέου ημερομηνία.

 

Η σύνθεση του έργου αυτού έγινε το 2012 και παρουσιάσθηκε στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» Καλαμαριάς τον Οκτώβριο του 2014, τον Μάρτιο του 2016 και στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Δεκέμβριο του 2016 με μεγάλη επιτυχία.

Ο κύκλος των τραγουδιών του Σαράντη Κασσάρα βασίζεται στο βιβλίο της συγγραφέως εκ Θεσσαλονίκης Ευαγγελίας-Αγγελικής Πεχλιβανίδου «Προσφυγιά» με θέμα την Μικρασιατική καταστροφή. Την προσαρμογή των στίχων για την μελοποίηση έκανε ο συνθέτης. Ο κύκλος κλείνει με το περίφημο ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη «ο Πόλεμος» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά ολοκληρωμένο στην Αθήνα κατόπιν αδείας που έλαβε ο συνθέτης από τον ποιητή όταν ήταν εν τη ζωή αλλά και από τους κληρονόμους του.

Η υπόθεση πραγματεύεται το μέγα θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων και Μικρασιατών Ελλήνων. Τα τραγούδια της προσφυγιάς χάραξαν ανεξίτηλα την ψυχή του ελληνικού λαού, που σε γιορτές και διάφορα δρώμενα τραγουδά τους καημούς και τις μνήμες των Αλησμόνητων Πατρίδων. Ένα από τα κεντρικά θέματα είναι η δραματική πορεία θανάτου των Ποντίων μέσα στην Αλμυρά Έρημο της Μικράς Ασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού
Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού
Θέατρα Βράχων:
«Μελίνα Μερκούρη»,
«Άννα Συνοδινού»

ΠΡΟΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γραφεία Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού
Ευαγγελικής Σχολής 26, Βύρωνας, 6ος όροφος
ώρες 11:00-14:00 (εκτός Σ/Κ)

Ταμείο Θεάτρου Βράχων - ώρες 12:00-20:00

Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα - ώρες 11:00-19:00

ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ταμείο Θεάτρου Βράχων: Τις ημέρες των παραστάσεων 6.00 μ.μ. - 10.00 μ.μ.