ΓΚΙΛΓΚΑΜΕΣ
Παράσταση

ΓΚΙΛΓΚΑΜΕΣ

Θεατρική Ομάδα ΡΟΔΑ

Τιμές εισιτηρίων: 15€ - Μειωμένο: 12€

Η παράσταση «Γκιλγκαμές» είναι σταθμός στην παράδοση του Θεάτρου του Ιερού που επί 26 χρόνια δημιουργεί η Μαρία Περετζή με τη θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ.

Η ζωντανή μουσική, τα χορευτικά, τα εξαιρετικά κουστούμια και οι συγ-κλονιστικές ερμηνείες αναδεικνύουν τη δύναμη και την πανανθρώπινη διάσταση του Βαβυλωνιακού Έπους του Γκιλγκαμές, του παλιότερου λογοτεχνικού έργου που έχει καταγραφεί και διασωθεί.

Ο βασιλιάς της Ουρούκ, Γκιλγκαμές, έχει ομορφιά, δύναμη, πλούτο και αλαζονεία. Ο πόνος όμως από το θάνατο του φίλου του, Ενκιντού και το ταξίδι στον κάτω κόσμο, τον φέρουν αντιμέτωπο με τη μοίρα όλων των θνητών ανθρώπων.

Αφού επιβίωσε επί χιλιετίες στην προφορική μνήμη των λαών της Καυκασίας, το ποίημα αυτό, έχοντας δώσει αφηγηματικά στοιχεία σε μυθολογίες λαών όπως των Ελλήνων και των Εβραίων, είχε χαραχτεί σε πλάκες που βρήκαν οι αρχαιολόγοι στη Μέση Ανατολή στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα.

Η ΡΟΔΑ παρουσιάζει το Γκιλγκαμές σε θεατρική μορφή, στην Ελλάδα του 2017.

Η φιλοσοφική οπτική και αναζήτηση του θεάτρου ΡΟΔΑ τοποθετεί τους προβληματισμούς των αρχαίων συγγραφέων στο επίκεντρο της τραγικότητας που χαρακτηρίζει τη φύση του ανθρώπου, αναδείχνοντας τις αντιφάσεις της συμπεριφοράς του μπροστά στις διαχρονικές ευθύνες που έχει για την Κοινωνία του και για το Περιβάλλον στο οποίο ζει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού
Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού
Θέατρα Βράχων:
«Μελίνα Μερκούρη»,
«Άννα Συνοδινού»

ΠΡΟΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γραφεία Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού
Ευαγγελικής Σχολής 26, Βύρωνας, 6ος όροφος
ώρες 11:00-14:00 (εκτός Σ/Κ)

Ταμείο Θεάτρου Βράχων - ώρες 12:00-20:00

Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα - ώρες 11:00-19:00

ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ταμείο Θεάτρου Βράχων: Τις ημέρες των παραστάσεων 6.00 μ.μ. - 10.00 μ.μ.