ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ» 2023

Δυναμικό και εντυπωσιακό το κλείσιμο στο Φεστιβάλ στη «Σκιά των Βράχων» που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, που και φέτος φιλοξένησε τις σπουδαιότερες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες του καλοκαιριού. Ήδη από την έναρξη του, στις περισσότερες εκδηλώσεις τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί ενώ υπήρξαν προσθήκες νέων ημερομηνιών λόγω της αυξημένης ζήτησης. Για μία ακόμη χρονιά το Θέατρο Βράχων αναδείχθηκε σ’ έναν από τους πιο αγαπημένους χώρους καλοκαιρινής ψυχαγωγίας στην Αττική.


Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη σ’ έναν πρωτοπόρο αυτοδιοικητικό, τον αείμνηστο Δημήτρη Νικολαΐδη, Δήμαρχο Βύρωνα επί 16 χρόνια, που συνέδεσε ανεξίτηλα το όνομά του με την διεκδίκηση των πρώην λατομείων Εργάνη και πρωτοστάτησε στην δημιουργία του Θεάτρου Βράχων και των αθλητικών χώρων στο λόφο του Κοπανά. Στη διάρκεια της θητείας του υλοποιήθηκε  η ίδρυση του Κέντρου Μελέτης Χορού στο σπίτι των Ντάνκαν στο Βύρωνα. Με αυτή την αφορμή πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία ένα τριήμερο φεστιβάλ χορού, από νέους χορογράφους αλλά και μαθήτριες του Κέντρου Μελέτης Σύγχρονου Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν με τίτλο ΧΟΡΟΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ.


Φιλοξενήθηκαν συνολικά, 14 παραγωγές ελληνικής και ξένης μουσικής, 16 θεατρικές παραστάσεις, 8 παραστάσεις χορού, και 2 ερασιτεχνικά θεατρικά εργαστήρια, όλες με πολλή μεγάλη ανταπόκριση. Το πλούσιο πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του και η αθρόα προσέλευση του κοινού έχουν αναδείξει το Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων, ως πολιτιστικό τοπόσημο της Αττικής σηματοδοτώντας έτσι και τη σπουδαιότητα του δημόσιου χαρακτήρα του.


Το Δίκτυο Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς και τους χορηγούς επικοινωνίας για τη συμβολή τους, όσους και όσες εργάστηκαν για την υλοποίηση του καθώς και τους εθελοντές και εθελόντριες που προσέφεραν τον χρόνο τους δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους στον θεσμό. Κυρίως ευχαριστούμε το κοινό που κατατάσσει το θέατρο και το φεστιβάλ ως αγαπημένο τόπο συνάντησης και πολιτισμού και ευχόμαστε και του χρόνου με το καλό!