ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
λόγω καύσωνα

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ - ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Λόγω καύσωνα η παράσταση Γυάλινος Κόσμος του Τένεσι Ουίλιαμς προγραμματισμένη για την Τετάρτη 26 Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί


ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΩΝ ΒΥΡΩΝΑ & ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ 2023

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O Γυάλινος Κόσμος του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, που έκανε πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο ξεπερνώντας τις 8.000 διαδικτυακές θεάσεις και συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία τον χειμώνα στο Θέατρο  Αλκυονίς, ξεκινάει το ταξίδι του στην Ελλάδα, με ανανεωμένη διανομή:  η Ιωάννα Παππά, και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής στους πρωταγωνιστικούς τους ρόλους. O Ρένος Ρώτας   ζωντανεύει τον ρόλο του Τζιμ. Και την εμβληματική φιγούρα της Αμάντα σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, ενσαρκώνει η Κάτια Δανδουλάκη.


Ο Γυάλινος Κόσμος –ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική–, γράφτηκε το 1944. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου. Το έργο είναι μια ανάμνηση.


Ο Τομ θυμάται στιγμές  της οικογενειακής του ζωής.  Η πληκτική δουλειά του σε μια αποθήκη υποδηματοποιίας, έχει συνθλίψει τα  όνειρά του.


Η Λόρα, η αδερφή του,  αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής βρίσκοντας καταφύγιο σε έναν μικρόκοσμο από  γυάλινα ζωάκια.


Η  Αμάντα, η μητέρα τους, ελπίζει πως τα παιδιά της θα ζήσουν όπως η ίδια δεν κατάφερε ποτέ.


Ο Τζίμ, ένας επισκέπτης στον οποίο στηρίζουν όλες τις ελπίδες τους,  θα τους απογοητεύσει.

Συντελεστές


Μετάφραση

Στέλιος Βαφέας

Σκηνοθεσία-Φωτισμοί

Γιώργος Νανούρης

Μουσική

Θοδωρής Οικονόμου

Σκηνικά

Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια

Deux Hommes

Βοηθός ενδυματολόγων

Δέσποινα Ιγνάτογλου

Φωτογραφίες

Ελίνα Γιουνανλή

Παραγωγή

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ


Διανομή


Κάτια Δανδουλάκη: η μητέρα Αμάντα Ουίνγκφιλντ

Ιωάννα Παππά: η κόρη, Λώρα Ουίνγκφιλντ

Κωνσταντίνος Μπιμπής: ο γιος Τομ Ουίνγκφιλντ

Ρένος Ρώτας: ο επισκέπτης, Τζιμ Οκόνορ