Φοίβος Δεληβοριάς

Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias

Ανακοίνωση 10/09/2023

Φίλες και φίλοι,


οι συνεργάτες μου κι εγώ σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την άμεση και συγκινητική ανταπόκριση στην πρωτοβουλία μας. Όλα οργανώθηκαν σε χρόνο DT, πολύ σοβαρά όμως και σε πολύ προσεκτική συνεννόηση με Δήμους, Δομές Αλληλεγγύης και εθελοντές. Ελπίζω να πιάσει τόπο και η δική μας μικρή βοήθεια. Κουράγιο και δύναμη στους ανθρώπους μας που πλήττονται.

Παρακάτω, οι

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΜΑΣ

Ύστερα από συνεννόηση της εταιρείας παραγωγής PROSPERO με τους Δήμους Βόλου, Λάρισας, Καρδίτσας, τις Δομές Αλληλεγγύης και εθελοντές που δρουν αυτήν την ώρα στις πληγείσες περιοχές, μπορούμε να συνεισφέρουμε με τα παρακάτω είδη, κατά προτεραιότητα κατά προτεραιότητα με τη σειρά αναφοράς τους:

1.ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΝΕΡΑ - μικρή ή μεγάλη εξάδα (προτεραιότητα για περιοχή του Βόλου)
2.ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΧΑΡΤΙΚΑ: χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα – άμεση ανάγκη για Λάρισα και χωριά Καρδίτσας
3.ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ (υγρά γενικού καθαρισμού, σκούπες, σφουγγαρίστρες, συρμάτινες βούρτσες)

Επίσης:
4.υγρά αντισηπτικά
5.υγρά μαντιλάκια, μωρομάντιλα
6.πάνες ενηλίκων - ανηλίκων, σερβιέτες
7.τρόφιμα μακράς διάρκειας
8.παπούτσια - παντόφλες (καινούργια ή σε άριστη κατάσταση)
9.κάλτσες (μόνο καινούργιες)
10.βρεφικά & παιδικά ρούχα (μέχρι 5 ετών)
11.power banks
12.φακοί

Η συλλογή των ειδών θα γίνει με την υπόδειξη και τη βοήθεια εθελοντών σε δύο σημεία στο Θέατρο Βράχων:

• Α’ Είσοδος - σε καθορισμένο σημείο εντός του Θεάτρου Βράχων απέναντι από το κυλικείο του Θεάτρου «Άννα Συνοδινού»
• Πάρκινγκ του Θεάτρου Βράχων (για όσους παρκάρουν στο μεγάλο πάρκινγκ κάτω από το θέατρο θα υπάρχει η δυνατότητα να αποθέσουν τα πράγματα σε συγκεκριμένο σημείο εκεί με την υπόδειξη και την βοήθεια εθελοντών)

Η παραγωγή, η ομάδα επικοινωνίας και οι εθελοντές θα βρίσκονται στο Θέατρο Βράχων από τις 19.00 προκειμένου να βοηθούν στη συγκέντρωση, φύλαξη και αποθήκευση των ειδών, τα οποία θα παραδοθούν, με ανθρώπους και οχήματα που έχει ήδη δεσμεύσει η παραγωγή, στις πληγείσες περιοχές, στα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων και όπου υποδείξουν οι Δομές Αλληλεγγύης και οι κατά τόπους εθελοντές.

Ευχαριστούμε θερμά το Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων για την συνεργασία συη δράση αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι οι πόρτες του θεάτρου ανοίγουν στις 19.30 για τη συναυλία, αλλά ήδη από τις 19.00 θα συγκεντρώνονται προϊόντα στο πάρκινγκ.

Σας περιμένουμε.
Φοίβος Δεληβοριάς
PROSPERO
ZUMA Communications

----------------------------------------------------------------------------------------------

Ανακοίνωση 09/09/2023

Κωπηλατώντας κι εγώ στα νερά της απελπισίας και του θυμού, με το ίδιο ανήμπορο πληκτρολόγιο που έχετε κι εσείς μπροστά σας, σκέφτηκα πολύ μήπως θα έπρεπε να ακυρώσω τη συναυλία της Δευτέρας, δείχνοντας έτσι τη συμπαράστασή μου σ’ εκείνους που δεν πνίγονται μόνο στον θυμό, σ’ εκείνους που έχουν άμεση ανάγκη.

Θα μπορούσε να γίνει κι έτσι.

Μέρα άλλη μπορεί να βρεθεί, το κάναμε άλλωστε και με αφορμή το ναυάγιο της Πύλου - χτες, σχεδόν.

Και μετά σκέφτηκα, τι είδους ευαισθησία είναι αυτή; Η δουλειά που κάνουμε δεν έχει ανάγκη μεσίστιες σημαίες για να δείξει ότι είναι καθημερινά μέσα στους άλλους. Είναι σπουδαίο που μόνο οι καλλιτέχνες δείχνουν να απολογούνται για την εγκληματική ανευθυνότητα των ιθυνόντων. Έχουμε όμως κι άλλα όπλα στην τέχνη αυτή του ενός για τον άλλον.

Ζήτησα λοιπόν από τους συνεργάτες μου στην Prospero, στη Zuma Communications και από τους αγαπητούς ανθρώπους του Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων» η συναυλία να γίνει αφορμή να μαζέψουμε νερό, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, powerbanks και ό,τι άλλο αντέχει και χρειάζεται.

Εμείς -πέρα από τη δική μας οικονομική και υλική συνεισφορά- θα αναλάβουμε με δικά μας έξοδα τη συγκέντρωση, τη φύλαξη, τη μεταφορά και την παράδοση. Ως τη Δευτέρα θα σας πούμε όλες τις λεπτομέρειες και θα σας δώσουμε όλες τις οδηγίες.

Δεν πρόκειται ούτε για πράξη ανωτερότητας, ούτε -προς θεού- για φιλανθρωπία. Στη θέση των ανθρώπων που τώρα πλήττονται θα είμαστε αύριο εμείς. Πρόκειται για δράση, με τα μικρά όπλα που διαθέτουμε, εφόσον την μπορούμε. Και την προτιμούμε χίλιες φορές από την παραίτηση και την αδράνεια - κι εμείς και τα τραγούδια που μας ένωσαν.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Έχοντας μαζί του το συγκρότημα των πιο αποφασισμένων καταδίκων των φυλακών Σαοσάνκ (Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Γιοέλ Σότο, Χρήστος Λαϊνάς) και με τη μαγική φωνή της Νεφέλης Φασούλη για χάρτη, θα οργανώσει τη μεγαλύτερη μαζική απόδραση που έγινε ποτέ από τη ζαλισμένη πρωτεύουσα.


Τραγούδια απ’ όλη τη δισκογραφία του, από το πρόσφατο ΑΝΙΜΕ αλλά και από οτιδήποτε θα ’χει έτοιμο ως τότε. Αποσπάσματα από το ευαγγέλιο της επικαιρότητας, σκηνές από ταινίες που αγάπησε και μια τεράστια αφίσα της Ρίτα Χέιγουορθ που θα τρυπάει τα βράχια. Κι ένα «κροκοδειλάκι» που θα κατασπαράζει αυτομάτως όποιον δεν είναι αρκούντως «νούμερο».


Η μοναδική συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά φέτος το καλοκαίρι στην Αθήνα. Φέρτε τον ίσκιο σας, θα φέρουμε τους βράχους.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ