SCHOOLWAVE 2018

 

Έρχεται κύμα!

Εδώ και 14 χρόνια, το Schoolwave είναι το κύμα που περιμένουν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες παιδιά. Φέτος έρχεται στις 6, 7 και 8 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων. Πάνω του ανεβαίνουν 24 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ’όλη την Ελλάδα και τρεις special guests: Locomondo (6/7), Naxatras (7/7) και Suicidal Angels (8/7).

Το στίγμα στο Schoolwave 2018 δίνει η Θεσσαλονίκη. Είναι η πρώτη φορά που τόσες πολλές μπάντες (9 από τις 24!) προέρχονται από την πιο ανήσυχη μουσικά πόλη της Ελλάδας. Κατά τα άλλα, είναι ένα κλασικό Schoolwave με παιδιά πάνω και κάτω από τη σκηνή να εκπροσωπούν διαφορετικά είδη μουσικής, διαφορετικές πόλεις, διαφορετικές φυλές: Hard rock από Χανιά, death metal από Αθήνα, skate punk από Πειραιά, πολυφωνικά παραδοσιακά από Σέρρες!

Το Schoolwave 2018 διοργανώνει η Δημιουργική Ομάδα Schooligans σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα, Δάφνης – Υμηττού, με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την επιλογή των 24 συγκροτημάτων, ανάμεσα στα 108 που δήλωσαν συμμετοχή, ανέλαβαν φέτος οι: Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), Vassilikos (τραγουδοποιός), Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθαρίστας και συνθέτης), Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθαρίστας και τραγουδοποιός), Γιώργος Μουχταρίδης (διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper), Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans).

 


Δείτε όλα τα συγκροτήματα του Schoolwave 2018 στο www.schoolwave.gr.
 


Είπαν για το Schoolwave…

Τι είναι αυτό που κάνει το Schoolwave κάτι πολύ περισσότερο από ένα νεανικό φεστιβάλ; Την απάντηση δίνουν μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες που έχουν ανέβει στη σκηνή του:
 
 «Το ιδιαίτερο στο Schoolwave είναι η ιδέα της μπάντας. Είναι ένας θεσμός που εδώ και 14 χρόνια στηρίζει την μπάντα. Ενώ όλα τα talent shows έχουν επικεντρωθεί στον τραγουδιστή και στο να φτιάξουν το ίματζ ενός συγκεκριμένου καλλιτέχνη, στο Schoolwave βλέπεις μπάντα, βλέπεις παρέα!»
Μάρκος Κούμαρης (Locomondo)
 
«Πρώτη φορά μας αντιμετώπισαν σαν καλλιτέχνες και όχι σαν κάποιους εφήβους που γρατζουνάνε τις κιθάρες τους»
Silence (μαθητικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη)

«Γεμίσαμε τόση χαρά και τόση έμπνευση που μόλις γυρίσαμε Κρήτη, γράψαμε καινούριο κομμάτι!»
Hidden Sick (μαθητικό συγκρότημα από τα Χανιά)
 
«Αυτό που ξεχωρίζει το κοινό του Schoolwave είναι ότι στηρίζει όλα τα είδη μουσικής. Ό,τι και να παίζει αυτός που είναι πάνω στη σκηνή, είτε ροκ είτε μέταλ είτε ραπ, τα παιδιά από κάτω θα το χειροκροτήσουν.»
Ξαν Δ18(μαθητικό συγκρότημα από την Αθήνα)
 
«Η εμπειρία του Schoolwave πριν 10 χρόνια μάς άλλαξε τη ζωή. Άλλαξε την πορεία μας όχι μόνο ως συγκρότημα, αλλά και ως ανθρώπους. Μακάρι να υπήρχαν και άλλα φεστιβάλ στην Ευρώπη που θα έκαναν το ίδιο για να βοηθάνε νεαρούς μουσικούς!»
Deep Kick (μαθητικό guest συγκρότημα από την Ελβετία)
 
«Μεγάλωσα με το σύνδρομο ότι η δική μου γενιά είναι «μοναδική». Η πρώτη επαφή με το Schoolwave ήταν αρκετή για να το ξεχάσω. Υπάρχει ταλέντο και σοβαρότητα στους νέους μουσικούς, όπως υπάρχουν και ιδέες, φρέσκες ιδέες που τα σαρώνουν όλα σαν άνεμος 10 μποφόρ.»
Γιώργος Κουμεντάκης
 
«Το να παίζεις σ’ ένα κοινό 16ρηδων και 17ρηδων, δηλαδή ένα κοινό καθαρό και αθώο, μόνο στο Schoolwave σου συμβαίνει.»
Γιάννης Αγγελάκας
 
«Δικό μου Schoolwave δυστυχώς δεν είχα. Σε κάτι σινεμά στην Καλλιθέα παίζαμε με τα γκρουπάκια κάθε άνοιξη (τέλη δεκαετίας 80 ακόμα) κι ερχόντουσαν να μας δουν ο καθηγητής των Θρησκευτικών και κάτι θείες μας…. Σήμερα αυτό έχει αλλάξει. Τι ωραία να είσαι 12, 13 ή 16 και να προβάρεις με στόχο πραγματικό και όχι για να σε κοιτάζει απλώς ειρωνικά από ψηλά η αφίσα του αγαπημένου σου γκρουπ. Είναι μια σχολή πια το “Schoolwave”. Εύχομαι να περάσουμε όλοι εκεί!»
Φοίβος Δεληβοριάς
 
«Εμείς ερχόμαστε και παίζουμε στο Schoolwave γιατί είναι τρομερό να σε αντιμετωπίζει ο άλλος με την αθωότητα που αντιμετώπιζες κι εσύ τη μουσική όταν ήσουν μικρός. Είναι σαν να έρχεσαι και να ρουφάς λίγο ζωή!»
Planet of Zeus
 
«Το κοινό του Schoolwave έχει κάτι το ιδιαίτερο. Δεν είναι μόνο ότι είναι πολύ ενθουσιώδες. Είναι ότι ξέρει γιατί είναι εκεί. Ξέρει τη σημασία που έχει να υποστηρίζεις τους συνομηλίκους σου πάνω στη σκηνή. Εμείς οι «μεγάλοι» καλλιτέχνες είμαστε λίγο διακοσμητικά στοιχεία σε αυτή την ιστορία.»
Αλκίνοος Ιωαννίδης
 
«Το να παίζεις μπροστά στο κοινό του Schoolwave είναι τιμή. Αυτές οι ηλικίες έχουν όλα όσα οι σοφοί στην υπόλοιπη ζωή τους προσπαθούν να διατηρήσουν: Τον ρομαντισμό, τον αυθορμητισμό και την πηγαία αλήθεια.»
Γιάννης Χαρούλης

 


Διοργάνωση: Δημιουργική Ομάδα Schooligans

σε συνεργασία

με την Περιφέρεια Αττικής
και το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα, Δάφνης – Υμηττού,

με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

 

DAY 1
Παρασκευή 6 Ιουλίου
 
Heavy / Alternative Rock - Θεσσαλονίκη
Alternative Rock - Αθήνα
 
Skate Punk - Πειραιάς
 
Ελληνικό Παραδοσιακό / Έντεχνο - Σέρρες
 
Funk Rock - Θεσσαλονίκη
 
Modern Metal/Metalcore - Θεσσαλονίκη
 
Metal - Αθήνα

+
 
 

 

DAY 2
Σάββατο 7 Ιουλίου
Heavy Rock / Stoner - Αθήνα
 
Alternative Rock - Θεσσαλονίκη
 
Alternative Rock - Αθήνα
 
Progressive - Θεσσαλονίκη
 
Hard Rock - Χανιά
 
Power Shonen - Θεσσαλονίκη
 
Groove/Heavy Metal - Αθήνα
 
Deathcore - Θεσσαλονίκη

+
 

 

DAY 3
Κυριακή 8 Ιουλίου
Space Rock - Αθήνα
 
Alternative Punk Rock - Αθήνα
 
Rock - Λαμία
 
Alternative - Θεσσαλονίκη
 
Thrash Metal - Πάτρα
 
Progressive / Heavy - Βόλος
 
Metalcore / Hardcore - Θεσσαλονίκη

+
 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ: