OMAR FARUK TEKBILEK & FRIENDS


Δευτέρα 30 Ιουνίου

 

Special Guest: Μιχάλης Νικολούδης
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ,
ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΗΣ
 
Ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μουσικούς στην Ελλάδα, ένας χαρισματικός μουσικός ο οποίος παίζει νέι, ζουρνά, μπαγλαμά, ούτι  και κρουστά. Η συνάντησή του με τον Μιχάλη Νικολούδη και άλλους σημαντικούς μουσικούς - φίλους του στο θέατρο Βράχων, σηματοδοτεί μία από τις πιο μοναδικές συναυλιακές στιγμές του καλοκαιριού. Ένα ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Αιγαίο κι από εκεί πίσω στην Αθήνα. Η φετινή επίσκεψη του Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ στην χώρα μας θα έχει άρωμα καλοκαιριού. Κι αυτό γιατί εκτός των άλλων στην συναυλία συμμετέχει και ο Μιχάλης Νικολούδης ως special guest. Ο ήχος της μαντόλας, ενός αυτοσχέδιου μουσικού οργάνου που έχει δημιουργήσει, είναι εδώ και χρόνια αναγνωρίσιμος. Με τον Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ τους δένει μια δυνατή φιλία που ξεκινάει από τον δίσκο του Μιχάλη Νικολούδη «Αιολία» στον οποίο συμμετέχει και ο τουρκοαιγύπτιος μουσικός.
 
Ο Μιχάλης Νικολούλης είναι ένας εμπνευσμένος μουσικός που καθόρισε με το στίγμα του την ελληνική έθνικ σκηνή. Μετά από πλούσια δισκογραφική καριέρα η μουσική του είναι πλέον χαρακτηριστική και ο ήχος της μαντόλας του αναγνωρίσιμος. Έχει συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Ross Daly, ο Γιώργος Μαγκλάρας, ο Arto Tuncboyaciyan, ο Haig Yazdjian, η Γιώτα Βέη, ο Dragan Dautovski και άλλους. Έχουν μείνει πλέον στην ιστορία οι μεγάλες συναυλίες που είχε δώσει μαζί με τον Omar Faruk Tekbilek στην Ελλάδα, στα Σκόπια και στο Ισραήλ.

Συμμετέχουν ακόμα: Γιάννης Παπαϊωάννου (ούτι, μπουζούκι), Γιάννης Δημητριάδης (keyboards), Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) κ.ά.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

Κυριακή 29 Ιουνίου: «ΤΡΩΑΔΕΣ» Ευριπίδη

Τρίτη 1 Ιουλίου: ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ – ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ