ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΑ BANAT AL-QUDS
Συναυλία

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΑ BANAT AL-QUDS

Τα Κορίτσια Της Ιερουσαλήμ (από την Παλαιστίνη)
«Σ’ αυτή τη γη υπάρχουν λόγοι που αξίζουν τη ζωή»

Με την υποστήριξη της UNICEF και του Δήμου Βύρωνα
Είσοδος ελεύθερη

Η γυναικεία ορχήστρα Banat al-Quds ιδρύθηκε το 2013 από το Εθνικό Μουσικό Ωδείο Edward Said (ESNCM) που ιδρύθηκε το 1993 και έχει 5 παραρτήματα του που βρίσκονται στην Ιε-ρουσαλήμ, τη Ναμπλούς, τη Γάζα, τη Ραμάλα και τη Βηθλεέμ. Τα είκοσι επτά της μέλη είναι μουσικοί που παίζουν αραβικά όργανα όπως το ούτι, ο κανόνας και τα ανατολίτικα κρουστά, δυτικά όργανα όπως το βιολί, το βιολοντσέλο, το κόντρα μπάσο, το φλάουτο και το κλαρινέτο, περιλαμβάνει επίσης τραγουδιστές.

Η συνεισφορά τους είναι ανεκτίμητη στην αναβίωση της γνήσιας αραβικής μουσικής γενικά στην Παλαιστίνη και συγκεκριμένα στην Ιερουσαλήμ. Στο ρεπερτόριο τους περιλαμβάνονται παραδοσιακά Παλαιστινιακά, αραβικά και διεθνή τραγούδια, έχοντας ερμηνεύσει και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Το 2016, η γυναικεία ορχήστρα και χορωδία Banat al-Quds κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Περιφερειακής Χορωδίας στο ετήσιο Φεστιβάλ Choir Fest Middle East που διοργανώνεται στο Ντουμπάι.

Το όραμα και η αποστολή του Ωδείου είναι η διάδοση μιας ζωντανής και δημιουργικής μουσικής κουλτούρας σε όλους τους Παλαιστίνιους όπου και αν βρίσκονται, με σκοπό την εδραίωση ενίσχυσης της πολιτιστικής και εθνικής Παλαιστινιακής ταυτότητας και την εκπαίδευση των μελλοντικών γενεών.

Η μουσική είναι ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στον κόσμο, καθώς είναι η κοινή γλώσσα όλων των λαών, και δια μέσω της μουσικής, τα παιδιά της Παλαιστίνης μεταφέρουν ένα μήνυμα ειρήνης, ελευθερίας και αγάπης στα παιδιά και το λαό της Ελλάδας.

Έκτακτη συμμετοχή:  χορωδία του ΟΤΕ
Guest Star: η τραγουδίστρια ΜΑΡΊΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

PIAF! THE SHOW

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Δευτέρα 10 Ιουλίου
ΩΡΑ
21:00
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
Τιμές εισιτηρίων: 20€ - Μειωμένο: 15€
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού
Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού
Θέατρα Βράχων:
«Μελίνα Μερκούρη»,
«Άννα Συνοδινού»

ΠΡΟΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γραφεία Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού
Ευαγγελικής Σχολής 26, Βύρωνας, 6ος όροφος
ώρες 11:00-14:00 (εκτός Σ/Κ)

Ταμείο Θεάτρου Βράχων - ώρες 12:00-20:00

Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα - ώρες 11:00-19:00

ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ταμείο Θεάτρου Βράχων: Τις ημέρες των παραστάσεων 6.00 μ.μ. - 10.00 μ.μ.