ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ


Μήνυμα του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη για το

Φεστιβάλ «στη Σκιά των Βράχων 2021»!


 «Με μεγάλη χαρά σας υποδεχόμαστε και φέτος στο Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων! Φέτος, όπως και πέρυσι, οι συνθήκες είναι πολύ ιδιαίτερες. Από τη μία γιατί η πανδημία και τα μέτρα προστασίας που επιβάλλει, συνεχίζουν να είναι εδώ -αν και σε μικρότερη έκταση και ένταση- και από την άλλη γιατί συνεχίζει να υφίσταται η δικαστική διαμάχη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου που φιλοξενεί το Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων, ύστερα από τις αξιώσεις που έχουν εγείρει 17 ιδιώτες που διεκδικούν 104 στρέμματα στο λόφο Κοπανά. Αρχές Μαΐου εξετάστηκε από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεση της απόφασης που κάναμε ενάντια στην απόφαση του Εφετείου Αθηνών που παραχωρεί την έκταση αυτή στους ιδιώτες. Αναμένοντας, λοιπόν, την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου συνεχίζουμε πιο δυναμικά και με όλους τους τρόπους  τον αγώνα μας, μέχρι την τελική δικαίωση. Μέχρι την οριστική απόφαση ότι ο χώρος αυτός ανήκει στο δημόσιο, ανήκει στους πολίτες που τον αξιοποιούν, τον αγαπούν και τον φροντίζουν.


Στον αγώνα αυτό, σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας. Μαζί με την κοινωνία των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και να τα αναπτύξουμε περαιτέρω. Να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας και να δείξουμε σε όλους ότι αυτός ο χώρος εκτός από την ιερότητα της τέχνης που ακτινοβολεί κάθε καλοκαίρι, δεκαετίες τώρα, είναι κτήμα της κοινωνίας και των κατοίκων της Αττικής και όχι βορά των συμφερόντων. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ως δημοτική αρχή Βύρωνα θα κάνουμε τα πάντα για να μην αλλάξει χέρια η περιοχή και να συνεχιστεί αυτή η μέθεξη που συντελείται κάθε χρόνο «Στη Σκιά των Βράχων»!  


Την ίδια στιγμή, αξίζει να επισημάνω ότι από την πλευρά των υπευθύνων του Φεστιβάλ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, για μια άψογη διοργάνωση καθώς φιλοδοξία μας είναι η καλλιτεχνική δημιουργία να είναι και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Αυτό το επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που κρατάτε στα χέρια σας και θεωρώ ότι ξεπερνάει και τις υψηλότερες των προσδοκιών! Για τέσσερις μήνες στη Σκιά των βράχων θα εμφανιστούν κάποιοι από τους σημαντικότερους δημιουργούς, ερμηνευτές και ηθοποιούς σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις που θα απολαύσουμε όλοι.



Καλή διασκέδαση!   


 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ