Γιάννης Μπέζος
Μαριάννα Πολυχρονίδη
«Κρατώντας μια σπίθα τρεμόσβηστη...»

Ο Γιάννης Μπέζος και η Μαριάνα Πολυχρονίδη είναι γνωστοί όχι μόνο  για τις υποκριτικές τους δυνατότητες αλλά και για το ταλέντο τους στο τραγούδι. Αυτή τη φορά, λοιπόν, καλούν τους θεατές σε μια βραδιά αφιερωμένη στους λεγόμενους Ποιητές της Ήττας Μανόλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Θεοδωράκη και Τάσο Λειβαδίτη.

Με έργο λυρικό, γνήσια επαναστατικό και κυρίως ευγενικό, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι συνομιλούν με τον χρόνο όπως όλοι οι γνήσιοι καλλιτέχνες.

Η παράσταση σκοπό έχει να ζωντανέψει τα υπέροχα ποιητικά λόγια μέσα από τις σπάνιες μελωδίες, όχι σαν μνημόσυνο αλλά σαν υπενθύμιση ότι η Ελλάδα έχει και την ακριβή της εκδοχή.

Μια παράσταση που κρατά αναμμένη τη σπίθα της ποίησης τριών αθόρυβων, αλλά σπουδαίων δημιουργών.

Ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Γιάννης Θεοδωράκης και ο Τάσος Λειβαδίτης έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό που δύσκολα μπορεί να βρει κανείς στις μέρες μας. Ήταν σπουδαίοι και ταυτόχρονα αθόρυβοι.

Ας μη σταθούμε στον πολιτικό τους προσανατολισμό, αλλά στο ότι είχαν και οι τρεις έναν κοινό στόχο. Τον Άνθρωπο.

Θα ακουστούν συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου, Θάνου  Μικρούτσικου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Κώστ Λειβαδά.


Στα Θέατρα Βράχων έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς της COVID-19 σύμφωνα τις οδηγίες της πολιτείας.

Ερμηνεία - Απαγγελίες:
Γιάννης Μπέζος - Μαριάνα Πολυχρονίδη
Τους ηθοποιούς συνοδεύει επταμελής ορχήστρα.

Στα Θέατρα Βράχων έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς της COVID-19 σύμφωνα τις οδηγίες της πολιτείας.

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ