ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ


Μήνυμα του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη για το

Φεστιβάλ «στη Σκιά των Βράχων 2021»!


 «Το Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων είναι ξανά εδώ!  Όπως κάθε χρόνο, ανελλιπώς από το 1986! Φέτος, όμως, είναι μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για δύο σημαντικούς λόγους. Αφενός γιατί η χώρα βρίσκεται ακόμα στη σκιά της πανδημίας η οποία δημιουργεί σημαντικές δυσκολίες στη διεξαγωγή και των υπαίθριων θεαμάτων και αφετέρου γιατί φέτος υπάρχει η δικαστική απόφαση που παραχωρεί ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής των Θέατρων Βράχων, σε ιδιώτες.


Σε ότι έχει να κάνει με τον covid-19,με την εμπειρία της περσινής χρονιάς, είμαι βέβαιος ότι και φέτος θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία εργαζομένων, καλλιτεχνών και θεατών.


Σε ότι αφορά την διεκδίκηση ιδιωτών στην περιοχή αυτή, το φετινό φεστιβάλ είναι μια ακόμα ευκαιρία να θυμίσουμε σε όλους και να θυμηθούμε κι εμείς, γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η περιοχή όχι μόνο για τους κατοίκους του Βύρωνα και του Υμηττού αλλά ολόκληρης της Αττικής. Επειδή κάθε χρόνο φιλοξενεί ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα φεστιβάλ της χώρας μας.


Μέσα και από το μήνυμα λοιπόν, θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι ως δημοτική αρχή Βύρωνα θα κάνουμε τα πάντα για να μην αλλάξει χέρια η περιοχή αυτή και να μην τεθεί σε αμφιβολία από κανέναν,  η συνέχιση ή μη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και μέθεξη που κάθε χρόνο συντελείται «Στη Σκιά των Βράχων»!  


Οι δυσκολίες δεν μας πτοούν. Μας δυναμώνουν και σας καλούμε όλους στο πλευρό μας. Όλοι μαζί να κάνουμε το φετινό φεστιβάλ βήμα διεκδίκησης των κεκτημένων μας. Όλοι μαζί να απαιτήσουμε να διατηρηθεί ο δημόσιος και δασικός χαρακτήρας της περιοχής των Θεάτρων Βράχων,  που αποτελεί μια όαση πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής για ολόκληρη την Αττική και χρόνια τώρα προσφέρει μοναδικές στιγμές σε όλους τους πολίτες της, που την επισκέπτονται και παρακολουθούν τα καλλιτεχνικά δρώμενα του περίφημου Φεστιβάλ, Στη Σκιά των Βράχων».

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Αττικής για την υποστήριξη των διεκδικήσεών μας αλλά και του Φεστιβάλ με 7 πολύ σημαντικές εκδηλώσεις!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ

Στα Θέατρα Βράχων έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς της COVID-19 σύμφωνα τις οδηγίες της πολιτείας.

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ