ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ

Μήνυμα του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη για το Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων 2020!
 
Ξανά εδώ λοιπόν! Στη Σκιά των Βράχων και στα θέατρα τους που χρόνια τώρα ζούμε μοναδικές στιγμές ψυχικής ανάτασης και πολιτιστικής μύησης. Και είναι η πρώτη φορά φέτος που αυτό δεν ήταν αυτονόητο. Το διάστημα που προηγήθηκε και η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε τα δεδομένα, τις συνήθειες και τις σταθερές μας! Το Φεστιβάλ των Βράχων που κάθε χρόνο ήταν δεδομένο και περιμέναμε να μάθουμε μόνο το νέο του πρόγραμμα, φέτος κάθε άλλο παρά δεδομένο ήταν.
 
Μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας, εμείς αποφασίσαμε να πάμε κόντρα στον καιρό. Με σύνεση, σωστή προετοιμασία και πιστή τήρηση των κανόνων ασφάλειας, να βρεθούμε και φέτος στη Σκιά των Βράχων. Γιατί ως πολίτες έχουμε ανάγκη τον πολιτισμό και ο πολιτισμός χρειάζεται τους καλλιτέχνες που δεν μπορούν να υπάρξουν στην απομόνωση της καραντίνας. Αυτή η αμφίδρομή σχέση, η αλληλεπίδραση είναι η κινητήρια δύναμη του Φεστιβάλ των Βράχων, εδώ και χρόνια.           
 
   
 Αυτό το Φεστιβάλ είναι κομμάτι της ταυτότητας της πόλης μας και των ανθρώπων της, που το στηρίζουν με αγάπη, τόσα χρόνια. Είναι το σύγχρονο στίγμα της πόλης. Είναι το αποτέλεσμα των κόπων των ανθρώπων, μπροστά και πίσω από τη σκηνή, που κάθε χρόνο αγωνίζονται και μοχθούν για να μας το παρουσιάσουν. Φέτος δυσκολεύτηκαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά να αντιμετωπίσουν την αβεβαιότητα μέχρι την τελευταία  στιγμή, αλλά και να προσαρμοστούν στις νέες ανάγκες υγιεινής που είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε. Αλλά τα κατάφεραν. Όλοι μαζί τα καταφέραμε και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία και οφείλω να συγχαρώ όλους όσους μόχθησαν γι’ αυτό.
 
Αυτή η προσπάθεια, όπως θα δείτε και στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, δεν οδήγησε σε εκπτώσεις ποιότητας. Οι εκδηλώσεις επελέγησαν μία προς μία για να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας και στην πολιτιστική κληρονομιά του Φεστιβάλ.
 
Θέλω να καλέσω τους δημότες του Βύρωνα αλλά και όλους τους πολίτες της Αττικής να στηρίξουν και πάλι το Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων, το οποίο -ειδικά φέτος- μέσα στο συνολικό πρόγραμμα του φιλοξενεί και 11 εκδηλώσεις, 9 συναυλίες και 2 θεατρικές παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο με την ευγενική συνεισφορά της Περιφέρειας Αττικής.
 
« Έστω και με μάσκες», λοιπόν όπως αναφέρεται και στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και με πιστή τήρηση των κανόνων προφύλαξης που έχουν ληφθεί στα θέατρα μας, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ας απολαύσουμε μια αγαπημένη συνήθεια, που έγινε πολιτιστικό θεσμός, σε όλη την Αττική . Καλό καλοκαίρι.     

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ

Στο θέατρο βράχων έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας.

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ