«Άρης» - Σοφίας Αδαμίδου

Το έργο «Αρης» βασίζεται στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, του Άρη Βελουχιώτη, που ταυτίστηκε με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στη γερμανοϊταλική κατοχή. Με τη ζωή και τη δράση του, με τις ηρωικές πράξεις του, έγραψε διδακτικές - και πλούσιες σε περιεχόμενο - σελίδες στην ιστορία του λαϊκού μας κινήματος.
Πρωί 16 Ιουνίου 1945, σταματάει η καρδιά του Πρωτοκαπετάνιου της Αντίστασης. Έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Ο Άρης πέθανε εκεί πάνω στα βουνά, που τόσο αγαπούσε και ήταν η ζωή του. Το νεκρό σώμα του, δε βρέθηκε ποτέ. Ούτε το κομμένο κεφάλι του, αυτό που εκτέθηκε σε δημόσια θέα από τους διώκτες του, στους φανοστάτες της κεντρικής πλατείας των Τρικάλων. Είχε την εντιμότητα τη μοναδική: Του αγωνιστή και του παλικαριού, να πεθάνει.
Η 11η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Απρίλιος 1945) διέγραψε τον Άρη και τον αποκήρυξε, χωρίς να δώσει την απόφαση στη δημοσιότητα. Το 2011 το ΚΚΕ αποφάσισε την επίσημη πολιτική αποκατάσταση του θεωρώντας ότι είχε δίκιο στην εκτίμηση του για τη Συμφωνία της Βάρκιζας και το 2018 τον αποκατέστησε και κομματικά.  
Η παράσταση βραβεύτηκε στα Κορφιάτικα βραφεία (Καλύτερος θεατρικός συγγραφέας «Αλέκος Σακελλάριος» η Σοφία Αδαμίδου και καλύτερος μονολόγος «Χρύσα Σπηλιώτη» ο Τάσος Σωτηράκης).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας Σοφία Αδαμίδου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης
Ερμηνεία Τάσος Σωτηράκης
Σκηνικά – κοστούμια: Ομάδα Cartel.
Μουσική: Villagers of Ioannina City (VIC).
Το τραγούδι «Άρη μου», σε στίχους Αγλαΐας Κλάρα, μελοποίησε και ερμηνεύει η Ερωφίλη.
Το μουσικό κομμάτι της έναρξης και του τέλους είναι του Βασίλη Καραγιάννη.
Κινησιολογία: Αγγέλα Πατσέλη
Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας
Επιμέλεια video: Ηλίας Φλωράκης
Ειδικά Εφέ: Προκόπης Βλασερός
Φωτογραφίες: Δήμητρα Ψυχογυιού
Σκίτσο αφίσας: Γιώργος Γούσης
Σχεδιασμός αφίσας: Νικολέτα Διολή
Ο Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης «έδωσαν» τις φωνές τους.
Εκτέλεση Παραγωγής: Φαίη Τζήμα


ΧΟΡΗΓΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ