ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
ΔΗΜΩΝ ΒΥΡΩΝΑ & ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

Σας καλωσορίζουμε στο Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων 2019.
 
Φέτος το Φεστιβάλ βρίσκεται ένα βήμα μπροστά. Φέρει στις αποσκευές τουπολλά νέα χαρακτηριστικά. Ανάμεσά τους, μια σημαντική νέα συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, που γεννήθηκε από την ανάγκη να οργανώσουμε  το αφιέρωμά μας στον σημαντικό συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιώργο Μιχαηλίδη. Είμαστε βέβαιοι πως η συνεργασία αυτή  θα κυοφορήσει δημιουργικές συνέχειες στο μέλλον.
Το «κάθε φορά κάτι καινούργιο», είναι το αποτέλεσμα μιας εσωτερικής ζωήςτου Φεστιβάλ και των ανθρώπων του γιατί έτσι μόνο θα αναπτύσσαμε τη δυνατότητα να αξιοποιούμε τις εμπειρίες μας, να θυμόμαστε το παρελθόν, να σκεφτόμαστε το μέλλον, να φανταζόμαστε προοπτικές και να κατανοούμε τους άλλους αλλά και εμάς τους ίδιους. Αυτή η εσωτερική ζωήπήρε σάρκα και οστά μέσα από το Διαδημοτικό Δίκτυο των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού, αποδεικνύοντας ότι παρά τις όποιες δυσκολίες, ο συνεχής διάλογος και η επίμονη αναζήτηση καρποφορούν.

Ένας τέτοιος καρπός, είναι και η πρώτη παραγωγή του Φεστιβάλ μας,  η ταινία – ντοκιμαντέρ Στη σκιά των βράχων του Χάρη Γιουλάτου, (2019, μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ με το Ίδρυμα της Βουλής και  το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής), που μας κάνει περήφανους καθώς μας φέρνει πιο κοντά στο όραμά μας για την οντότητα ενός Φεστιβάλ. Έτσι θέλουμε να είναι: Να παράγει, να καταγράφει, να μοιράζεται, να ανταλλάσσει, να βρίσκει τη μέθοδο, να αναστοχάζεται, να ρισκάρει, να καινοτομεί, να συνεχίζει.
 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
ΔΗΜΩΝ ΒΥΡΩΝΑ & ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ
 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ