«Αμανέδες, ρεμπέτικα & άλλα....»
Συναυλία

«Αμανέδες, ρεμπέτικα & άλλα....»

Συμμετέχουν: Σόλων Λέκκας-Δημήτρης Μυστακίδης-Μαρία Σουλτάτου

Τιμές εισιτηρίων: 13€ - Προπώληση: 10€ - Μειωμένο: 10€

 Το Φεστιβάλ «στη σκιά των βράχων» είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την αναβολή της συναυλίας Αμανέδες, Ρεμπέτικα και άλλα…, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Βράχων την Τρίτη 27 Ιουνίου, λόγω των καταστροφικών συνεπειών του πρόσφατου σεισμού στη Μυτιλήνη.

 
Όπως μας ενημέρωσαν οι εταιρείες παραγωγής Γέφυρα Πολιτισμού & Cricos, υπεύθυνες για την εκτέλεση της, η  συναυλία στηρίζεται αποκλειστικά στη συνεργασία με Μυτιληνιούς τραγουδιστές και χορευτές γεγονός που  δυσκολεύει την υλοποίηση της. Θεωρούμε ότι τη δεδομένη στιγμή προέχει η αποκατάσταση της ηρεμίας των κατοίκων της Λέσβου, στους οποίους συμπαραστεκόμαστε ειλικρινά.
 
Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να ανακοινώσουμε τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας.
 
 
Γραφείο Επικοινωνίας
Φεστιβάλ «στη σκιά των βράχων» 2017
 

 

 

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κυριάκος Γκουβέντας

Μια παράσταση, με τον ιδιόρρυθμο, σπάνιο και αυθεντικό τρόπο τραγουδίσματος του περίφημου αμανετζή από τη Μυτιλήνη, Σόλωνα Λέκκα. Αυτοδίδακτος και μερακλής, ο Λέκκας αποτελεί ένα από τα λιγοστά –πλέον- παραδείγματα λαϊκών μουσικών, που μεταφέρουν ατόφια στοιχεία παραδοσιακής μουσικής, που έχουν ζυμωθεί όχι κατά την εργασία για κατάκτηση τεχνικής αρτιότητας, αλλά μέσα στην ίδια την καθημερινότητα, αντλώντας από το πηγάδι των βιωμάτων και των αναμνήσεων. Όπως λέει ο ίδιος: «Για να πεις αμανέ πρέπει να έχεις καημό και πίκρα μέσα σου. Δεν λέγεται, ούτε γράφεται πάλι ακριβώς ο ίδιος. Χίλιες φορές να τον πεις δεν θα είναι το ίδιο. Τον αμανέ δεν τον μαθαίνεις, έρχεται από μόνος του και μπορεί εκεί που τραγουδάς να βγάλεις αμανέ».

Μαζί του ο σπουδαίος κιθαρίστας, Δημήτρης Μυστακίδης, ο οποίος επεμβαίνει στο ρεμπέτικο ρεπερτόριο, όχι μόνο ενορχηστρώνοντάς το αποκλειστικά για κιθάρα, αλλά παράλληλα βάζοντας τον δικό του εσωτερικό πλούτο, ορμή και ευαισθησία, δίνοντάς μας απλόχερα την ευκαιρία να ξανακούσουμε και να τραγουδήσουμε τα παλιά αγαπημένα τραγούδια μέσα από μια σύγχρονη, φρέσκια και άκρως ενδιαφέρουσα οπτική, έχοντας ενσωματώσει τη βαθιά γνώση του οργάνου και του ρεπερτορίου με τις επιρροές του από άλλα μουσικά είδη.

Μαζί τους η Μαρία Σουλτάτου, μία από τις πιο εκφραστικές ερμηνεύτριες, με μεγάλη θητεία στην ερμηνεία έργων κορυφαίων συνθετών που την εμπιστεύτηκαν, όπως ο Μ. Θεοδωράκης, ο Στ. Ξαρχάκος, ο Χρ. Λεοντής κ.α. παρουσιάζει με μια ιδιαίτερη οπτική τα τραγούδια της παράστασης.

Στην παράσταση ο Σόλων Λέκκας χορεύει με την ψυχή του, σε παραδοσιακούς & ρεμπέτικους σκοπούς. Παρέα του, ένας ακόμη γνήσιος Μυτιληνιός, ο Ιγνάτιος Πιπίνης και η χορευτική ομάδα του Ομίλου Παραδοσιακών Αναζητήσεων «ΟΠΑ» με καταγωγή από τον Μεσότοπο Λέσβου.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού
Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού
Θέατρα Βράχων:
«Μελίνα Μερκούρη»,
«Άννα Συνοδινού»

ΠΡΟΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γραφεία Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού
Ευαγγελικής Σχολής 26, Βύρωνας, 6ος όροφος
ώρες 11:00-14:00 (εκτός Σ/Κ)

Ταμείο Θεάτρου Βράχων - ώρες 12:00-20:00

Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα - ώρες 11:00-19:00

ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ταμείο Θεάτρου Βράχων: Τις ημέρες των παραστάσεων 6.00 μ.μ. - 10.00 μ.μ.