Η ΚΡΗΤΗ & Ο ΠΟΝΤΟΣ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΝ
Παράσταση

Η ΚΡΗΤΗ & Ο ΠΟΝΤΟΣ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΝ

«Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ»
Μία μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση με χορούς και μουσικές από την Κρήτη και τον Πόντο.

Τιμές εισιτηρίων: 10€

 

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου και όχι σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου όπως ήταν προγραμματισμένο, η Κρήτη και ο Πόντος ανταμώνουν στο Θέατρο Βράχων, λόγω κακοκαιρίας.

«Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ» έχει γράψει ο Νίκος Καζαντζάκης. Μια φράση άκρως επίκαιρη η οποία, σαν ένα ανοιχτό παράθυρο επικοινωνίας του παρελθόντος με το μέλλον, ενέπνευσε τα δύο αδέλφια από την Κρήτη και δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννη & Γιώργο Μεγαλακάκη και την ομάδα των επίλεκτων χορευτών και μουσικών τους καθώς και τον Πολιτιστικό Οργανισμό Πυρρίχιος Ακαδημία με υπεύθυνο τον Όμηρο Παχατουρίδη να ενωθούν και δημιουργήσουν μία ιδιαίτερη μουσικοχορευτική παράσταση.

Μία πρωτότυπη παράσταση γεμάτη συγκίνηση στην οποία η Κρήτη και ο Πόντος ανταμώνουν χορευτικά και μουσικά δημιουργώντας μία μουσικοχορευτική πανδαισία. Η κρητική και η ποντιακή λύρα, τα βήματα των χορών από τους δύο ιστορικούς τόπους, τα τραγούδια και οι εντυπωσιακοί αυτοσχεδιασμοί συνθέτουν ένα θέαμα μοναδικό.

Η χορευτική σύμπραξη Κρητών και Ποντίων γράφει την δική της ιστορία υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η τέχνη του ελληνικού χορού μπορεί να δώσει το δικό της ισχυρό μήνυμα και απάντηση στην σύγχρονη απαισιοδοξία η οποία επικρατεί στους λαούς της γης. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πολιτισμός ενώνει ή οφείλει να ενώνει τους ανθρώπους και τους λαούς. Μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια της παράστασης θα διατεθούν στην στήριξη των προσπαθειών της Εθελοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Κέντρο Ερευνών ΡΙΖΕΣ σκοπός του οποίου είναι:

-η πρόνοια ενηλίκων υιοθετημένων ατόμων που αναζητούν τις ρίζες τους και

-η προαγωγή της έννοιας της αναδοχής και της υιοθεσίας ως ιδιαίτερη κοινωνική πρακτική στο χώρο της Παιδικής Προστασίας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Πέμπτη 13 Ιουλίου
ΩΡΑ
21:00
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 10€, 12€ - Ταμείο την ημέρα της συναυλίας 14€
παιδιά έως 10 ετών που συνοδεύονται δωρεάν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού
Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού
Θέατρα Βράχων:
«Μελίνα Μερκούρη»,
«Άννα Συνοδινού»

ΠΡΟΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γραφεία Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού
Ευαγγελικής Σχολής 26, Βύρωνας, 6ος όροφος
ώρες 11:00-14:00 (εκτός Σ/Κ)

Ταμείο Θεάτρου Βράχων - ώρες 12:00-20:00

Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα - ώρες 11:00-19:00

ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ταμείο Θεάτρου Βράχων: Τις ημέρες των παραστάσεων 6.00 μ.μ. - 10.00 μ.μ.