Πρόεδρος Δ.Σ. Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού
Οι Βράχοι της Καρδιάς και της Ψυχής μας.
 
Ανάπτυξη – Καινοτομία – Γνώση – Καλλιέργεια – Ήθος και πόσες ακόμα έννοιες ενυπάρχουν μέσα στο ύψιστο αγαθό των κοινωνιών, τον Πολιτισμό.
Ο πολιτισμός είναι η ίδια μας η υπόσταση.
Μπορεί να έχει πρακτικά οφέλη; Απόλυτα.
Μέσα από τα έργα πολιτισμού αναδεικνύονται οι βαθύτερες ανησυχίες και προεκτάσεις των δημιουργών οι οποίες ανοίγουν νέους δρόμους για το ανθρώπινο γένος.
Ο πολιτισμός είναι ανάπτυξη.
Για πρώτη φορά από τη θέση του προέδρου του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού σας διαβεβαιώνω πως και αυτό το καλοκαίρι έχουμε σχεδιάσει με πολλή αγάπη ένα υπέροχο πρόγραμμα με εκδηλώσεις οι οποίες θα μας κάνουν καλό, θα μας βοηθήσουν να αισθανθούμε όμορφα – αισιόδοξα.
Η πολιτιστική πορεία μας θα ξεκινήσει στις 3 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 21 Σεπτεμβρίου.
Θα αφεθούμε στο φεγγαρόφως γλυκών μελωδιών, θα διασκεδάσουμε στα καλντερίμια των πνευματικών οδών των γνωστότερων συγγραφέων, θα χαλαρώσουμε και θα τραγουδήσουμε, θα σκεφτούμε, θα προβληματιστούμε, θα μελαγχολήσουμε γλυκά και πάνω απ’ όλα θα ενωθούμε πνευματικά όλοι όσοι βρεθούμε στο Θέατρο Βράχων, βράχοι οι οποίοι για όλους εμάς πλέον δεν είναι άψυχοι αλλά στέκονται εκεί παρόντες πάντα να μας θυμίζουν πως πρέπει να στεκόμαστε όρθιοι κάτω από όποιες συνθήκες.
Λάβαμε υπόψιν μας την ιστορία του φεστιβάλ και την μεγαλειώδη πορεία του στο χρόνο, χαρακτηριστικά τα οποία το καθιστούν ως έναν από τους σπουδαιότερους θεσμούς του πολιτισμού στη χώρα μας. Η ιστορία του ήταν για εμάς πυξίδα η οποία μας οδήγησε στις καλύτερες επιλογές διατηρώντας την πρωτοτυπία και την αυθεντικότητα του.
 
Ραντεβού στου Βράχους της Καρδιάς και της Ψυχής μας.
 
Παναγιώτης Κωστάκης
Πρόεδρος Δ.Σ. Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού
Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού